Borgward club Nederland
Lidmaatschap
clubblad
clubmeetings
Doelstellingen
Bestuur
geschiedenis
chassis nummers
isabella sedan
isabella ts
isabella combi
isabella coupe
p100
borgward arabella
borgward hansa
vrachtwagens
na 1962
hansa kenmerken
a6a8
konsul
matador
senator
400
hansa 1100
hansa 1700
geschiedenis lloyd
lp250
lp 300
lloyd 400
lp 500 600
alexander
arabella
goliath productie aantallen
gp700
gp900
1100
gd750
express
jagdwagen
publicaties
clubagenda
evenementen
chassis nummers
goliath produktieaantallen
onderdelen
techniek
kleuren
De nieuwe Borgward
Dakar2018
auto leden
Restauratie Paul
sint en borgward
oldtimerbeurs eelde 2015
borgward clubs
links divers

De nieuwe Borgward

  

Website

Kijk ook op de nieuwe website van de Borgward Group AG

  

  

Comeback van Borgward op internationale autobeurs Frankfurt


Tijdens de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt 15 september 2015  werden diverse primeurs gelanceerd, waaronder herintroductie van de nieuwe Borgward .

Het merk Borgward ,dat in 1919 opgericht werd en helaas in 1961 geliquideerd werd, maakte, na ruim 10 jaar voorbereiding door de kleinzoon van Carl Borgward, Christian Borgward op 15 september 2015 een zeer geslaagde comeback op de IAA in Frankfurt. De compleet nieuwe SUV, de Borgward BX 7 is geheel in eigen beheer vanuit Duitsland ontwikkeld en worden in China geproduceerd in een speciaal daarvoor in aanbouw zijnde fabriek.

Borgward AG is in Stuttgart  gevestigd.


Er zijn nu twee versies SUV :de BX7 en het luxer uitgevoerde topmodel TS (Touring Sport)versie. Beiden zijn 4,70 m lang,1,91 breed en 1,67 hoog, hebben een 2 liter 4 cilinder Turbo injectiemotor met 165 kW ( 224 pk), vierwielaandrijving en een automatische 6 versnellingsbak. Er is keuze voor twee of drie rijen zittingen, zodat er tot 7 personen comfortabel gereisd kan worden.

De eerste productierijpe protypes die op de stand van Borgward op de IAA stonden vielen ondermeer op door de grote binnenruimte, glazen dakpanelen en de  schitterende afwerking met ruitvormige bekleding als in het Borgward logo.

Borgward wil niet zozeer een opvolger van de vermaarde Isabella's leveren, maar wel het DNA , waar het om bekend stond,  van Innovatie ,Styling, Kwaliteit, Betrouwbaarheid en betaalbaarheid uitdragen.


CEO Ulrich Walker vertelde verder dat Borgward voor een SUV gekozen had omdat dit wereldwijd, maar zeker in China het snelst groeiende auto segment is en men meer dan 500.000 auto's per jaar wil gaan maken. De verkoop begint in 2016 in China en wordt daarna per land in de opkomende markten uitgerold, om binnen twee jaar ook in Europa leverbaar te worden.

Borgward wil innovatieve 'moderne traditie' brengen, waarmee niet alleen  web-communicatie- en entertainmentmiddelen en personal assistancesystemen bedoeld worden. Binnenkort verschijnt er ook een 'plug-in-hybride' versie, de BX 7 PHEV die door een KERS systeem tot 55 km bereik electrisch kan rijden. De voorwielen worden door de turbomotor aangedreven, de achterwielen met een electromotor , samen komt dat dan op maar liefst 295kW (401 pk)

 Jaarlijks wil Borgward met twee nieuwe modellen komen en door kwaliteit en duurzaamheid de "klassieker van de toekomst" worden.


Een prachtig initiatief dat na jaren van hard werken  op de IAA in Frankfurt tot introductie van deze productierijpe eerste Borgward SUV's  heeft geleid, die door de hele internationale Pers terecht met bewondering zijn ontvangen.