Borgward club Nederland
Lidmaatschap
clubblad
clubmeetings
Doelstellingen
Bestuur
geschiedenis
De nieuwe Borgward
chassis nummers
isabella sedan
isabella ts
isabella combi
isabella coupe
p100
borgward arabella
borgward hansa
vrachtwagens
na 1962
hansa kenmerken
a6a8
konsul
matador
senator
400
hansa 1100
hansa 1700
geschiedenis lloyd
lp250
lp 300
lloyd 400
lp 500 600
alexander
arabella
goliath productie aantallen
gp700
gp900
1100
gd750
express
jagdwagen
publicaties
clubagenda
evenementen
chassis nummers
goliath produktieaantallen
onderdelen
techniek
kleuren
auto leden
Restauratie Paul
sint en borgward
oldtimerbeurs eelde 2015
borgward clubs
links divers

Oldtimer beurs Eelde 2015

  

Het is inmiddels een vaste traditie om elk jaar met een stand van onze club deel te nemen aan de oldtimerbeurs in Eelde. Het is een geweldig grote beurs, welke wordt georganiseerd door  “Autotron Rosmalen”. Ook dit jaar hebben we dan ook als Borgwardclub Nederland weer met een clubstand deelgenomen aan deze beurs  en wel op 28 en 29 november.
We waren vertegenwoordigd met een viertal Borgwards, t.w. een Isabella Coupé, een Isabella Sedan, een Isabella Combi en een P-100. De auto’s zijn aangeleverd door Simon Talsma en Bert Haan.

Van te voren hebben we veel inkopen moeten doen, zoals koffie, koffiemelk, koekjes, frisdrank, bekertjes enz. Dit alles om mensen die even willen praten van een consumptie te kunnen voorzien.Op vrijdagmiddag de 27ste  zijn de auto’s gebracht en is de stand ingericht met tafel, stoelen, parasol, posters en uiteraard onze mooie clubvlag welke destijds is gemaakt door mevr. Talsma. Verder moesten we meenemen materialen voor de omheining. Gelukkig kon er veel in de Combi gepakt worden. De stand zag er dan ook heel gezellig uit.Tijdens de beurs op zaterdag en zondag hebben we heel veel belangstelling gehad. Je krijgt dan vaak opmerkingen zo van:”Hé kijk eens Borgwards.” En dan komen er verhalen uit het verleden van “mijn vader..…”,of “mijn opa vroeger……”Jullie kennen deze verhalen denk ik wel. Maar ook opmerkingen van de jongere generatie: “Borgward, nooit van gehoord.” Hierop haak je natuurlijk in en ga je iets over de fabricage in Bremen vertellen en uiteraard over de terugkeer van Borgward. Tijdens de zaterdagmorgen heeft Bert nog een uitgebreid interview gehad met een verslaggever van RTV-Noord. Het was een live-uitzending voor de radio.

Al met al een zeer geslaagde beurs met enorm veel belangstelling en leuke gesprekken.Ja, en dan aan het eind van de beurs in de zondagnamiddag, alles weer inpakken en de auto’s weer naar huis brengen. Veel dank zijn we ook verschuldigd aan, toen nog clublid, Harry Bloem.

Deze beurs heeft zeker een positieve bijdrage geleverd aan de PR van de club. We hopen  ook zeker in 2016 weer deel te kunnen nemen aan deze beurs.

Bert Haan